Strømmen er gået rådgivning og hjælp

Skrevet af Dan | Elektriker hos Elektriker Akut

Har du brug for rådgivning eller hjælp?
Ring vores elektriker i dag;

Når strømmen er gået 

Hvis strømmen er gået i din lejlighed eller i din villa, så er fejlstrømafbryderen eller en sikring normalt blevet udløst. Kig i din el-tavle, og du vil se, hvad der har forårsaget fejlen.

Hvis du er i tvivl om hvordan du skal løse fejlen, så er du velkommen at kontakte vores elektriker akut for rådgivning via telefon som det første, vi hjælper altid når strømmen er gået eller ved strømafbrydelse.

Dette skal du gøre når strømmen er gået i rækkefølge

  1. Fejlfinding først
  2. Udskift gamle sikringer som er sprunget
  3. Automatsikringer eller hoved afbryderen skal nulstilles og kobles til
  4. Større strømafbrydelser i byer er meget sjældne. Oftest skyldes strømafbrydelser, at et apparat er tilsluttet forkert, eller at en ledning er knækket. Så udløser fejlstrømafbryderen, så ingen får elektrisk stød, eller så elektrisk udstyr ikke tager skade.

Træk først det elektriske apparat ud

Afbryd først den enhed eller lampe, du sidst har tilsluttet. Nulstil derefter fejlstrømsafbryderen og se om du kan finde fejlen. Ellers slukker den igen, og du skal lede efter fejlen igen. Start med at slukke for alle sikringer og tænde for RCD. Tænd derefter for sikringerne, en ad gangen, indtil du kan se, hvor RCD’en afbryder.

Overbelastet elektrisk system, hvis afbryderen til afbryderen udløses

Hvis afbryderen til en afbryder er udløst, er der med sikkerhed tale om overbelastning i det elektriske system. Måske fylder for eksempel en kedel og en brødrister den samme sikring. Prøv derefter at slukke for en af ​​enhederne og folde vippekontakten tilbage. Har du en ældre version, en såkaldt sikring, skal du udskifte den med en ny.

Kontakt udlejer, eller os hvis strømmen stadigvæk ikke virker

Kontakt din udlejer, hvis du ikke kan finde årsagen til fejlstrømsafbryderen eller en sikringsudløsning. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du selv ejer din bolig. 

Populære spørgsmål omkring strømafbrydelse når strømmen er gået

Hvordan får du strømmen tilbage?

Hvis hele boligen har mistet strømmen, er det som regel den såkaldte jordfejlsafbryder, der er udløst. Den skal reagere på, hvis der er noget galt i det elektriske system og så afbryde al strøm. Hvis vippearmen på RCD’en peger nedad, prøv at skubbe den op.

Hvad skal man gøre, når en sikring “springer”

Find og ret årsagen til strømafbrydelsen. Nulstil sikringen ved at trykke på sikringsknappen, der er faldet ned. Når du har nulstillet sikringen, kan du tænde for apparaterne én efter én. Har du stadig ingen strøm – kontakt en elektriker.

Hvor længe kan kølevarer holde i tilfælde af strømafbrydelse?

Maden forbliver kold i køleskabet i et par timer efter strømmen er gået. I fryseren opbevares madvarer frosset i mindst 24 timer, hvis du ikke åbner døren unødigt. En velisoleret og velfyldt fryser holder mad frosset i op til 2 dage

Er det muligt at bruge toilettet under en strømafbrydelse?

Husk på, at det heller ikke er muligt at skylle toilettet, hvis vandforsyningen ikke fungerer. En spand kunne så fungere som et midlertidigt toilet eller man kan lægge en plastikpose i toiletstolen. Så risikerer du ikke tilstopninger i kloaksystemet.

Dækker forsikringen strømafbrydelse?

Nogle gange så dækker forsikringen når strømmen er gået. Hvis så er vi behjælpelige med de nødvendige papirer. læs mere her

Brand i ventilation årsag til at strømmen er gået - kontakt elektriker for hjælp
Brand i ventilation årsag til at strømmen er gået - kontakt elektriker for hjælp

Hurtige tips når strømmen er gået:

Få for vane altid at have en lommelygte i nærheden af ​​din el-tavle. Hvis det er mørkt, er det svært at se, hvilken sikring der er udløst.
Undgå at åbne køleskabet og fryseren under strømafbrydelsen. De holder begge bedre på kulden, hvis de får lov til at lukkes så meget som muligt.
Hvis strømmen er ude i et stykke tid, og det ikke er en lokal fejl, men en større fejl, der har ramt flere husstande, er det vigtigt at bidrage til ikke at overbelaste elnettet igen, når strømmen kommer tilbage. Afbryd derfor nogle enheder i sådanne tilfælde.
Hvis strømafbrydelsen har med elnettet at gøre og derfor ikke er lokal, har du ret til kompensation fra dit elnetselskab, hvis der går mere end tolv timer, uden at du har strøm. Kontakt i så fald din el leverandør.

Få flere gode råd omkring strømafbryde og hvis strømmen er gået her; https://www.norhentreprise.dk/stroemmen-er-gaaet/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan måske også lide

Få er hurtigt tilbud

Ring for akut elektriker, vi har døgnvagt og tager altid telefonen!
Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.