Sprunget Sikring hjælp til pludselig strømafbrydelse

Skrevet af Dan | Elektriker hos Elektriker Akut

Har du brug for rådgivning eller hjælp?
Ring vores elektriker i dag;

Sprunget sikring og pludselig strømafbrydelse?

Det er nemt at udskifte en sprunget sikring. Og du behøver måske ikke kontakte den lokale elektriker, f.eks. hvis du bor på Amager, elektriker Amager. Eller Nordsjælland hvis du bor nord om København og har brug for elektriker Nordsjælland. Det er i hvert fald strategisk og klogt at vælge en lokal elektriker, da de ofte resulterer i en lavere pris. 

Den første ting at gøre er at finde den sikring som sprunget. For at gøre det så skal du åbne din el-tavle og se efter det eller der er en eller flere sikringer som sprunget.

For at se, hvilken sikring som sprunget, tjek enden af sikringerne. Der er en metalplade. Farven angiver amperen eller strømmen. Ved sprunget sikring, vil denne farveplade være faldet ned. Det har den dog måske ikke gjort, så du skal teste dig frem til, hvad det kan være.

Når du har fundet ud af, hvilket sikring sprunget, bør du monter en ny sikring. Du skal have det rigtige sikring for at erstatte det gamle. Dette gøres også ved at se på proppens farveplade. Der er forskellige farvebakker, der svarer til sikringens strøm. Du bør således vælge en prop med samme farve. Så kommer sikringerne i forskellige størrelser, så det ikke er muligt at skrue den forkerte prop på i det forkerte hul.

Udskift sprunget sikring til ny

Når du har fået det nye sikringer, skrues det gamle af og det nye isættes. Du kan starte med at skrue sikringen af el-skabet. Skru derefter den knækkede sikring af. Sørg for at prikken på det nye sikring har samme farve som bundpladen i holderen Det er en god ide at slukke for hoved afbryderen til el tavlen inden den knækkede stikhætte skrues af, for en sikkerheds skyld. Strømmen vil så være slukket i hele huset, så hav en lommelygte med, hvis du har brug for det.

Har du skruet ny sikring til ordentligt i og sidder det godt? Så kan du skrue sikringen i el-anlægget igen og tænde for hoved afbryderen.

Det er så nemt at skifte sprunget sikring!

Hvis du har brug for en mere visuel guide så kan du læse mere her; Skift sprunget sikring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan måske også lide

Få er hurtigt tilbud

Ring for akut elektriker, vi har døgnvagt og tager altid telefonen!
Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.